1403/10/05 13:37:55
عفونت ادراری
مراقبت در منزل و نكات پرستاری:
- آب زیاد بنوشید، جریان زیاد ادرار باعث شسته شدن میكروبها از داخل مجاری ادراری میشود.
- استراحت كافی داشته باشید تا بدن شما قدرت كافی برای مبارزه با میكروبها را داشته باشد.
- از انجام ورزشهای سنگین خودداری كنید، فعالیت جسمانی زیاد باعث تشدید برخی علائم مثل ضعف و بی حالی شده و هم چنین با افزایش میزان تعریق باعث كم آبی بدن میشود.
- نوشیدن زیاد قهوه، نسكافه و سایر نوشیدنیهای حاوی كافئین زیاد تا زمان بهبود، ممكن است با تحریك مثانه باعث تشدید علائم شود.
- از مصرف زیاد انواع شكلات، غذاهای تند و پر ادویه و نوشیدنیهای گازدار (مثل نوشابه) خودداری كنید.
- میوه ها و آبمیوه های ترش و حاوی ویتامین ث مثل مركبات و آب پرتقال بیشتر مصرف كنید.
- ادرار خود را نگه ندارید و در صورت احساس نیاز به دفع ادرار سریعاً این كار را انجام داده و مثانه خود را به طور كامل تخلیه كنید.
- اگر احتمالاً باردار هستید حتماً به پزشك اطلاع بدهید (حتی اگر مطمئن نیستید)، چون نه تنها مصرف بعضی از آنتی بیوتیكها در دوران بارداری خطرناك است، بلكه در طول بارداری نیاز به بررسی و مراقبت ویژه خواهید داشت.
- اگر در اورژانس برای شما آزمایش ادرار یا سونوگرافی انجام شده است، برگه نتیجه آن را دور نیندازید، چون در صورت مزمن شدن یا تكرار عفونت جهت بررسیهای تكمیلی به این نتایج برای مقایسه نیاز است.
- معمولاً علائم 2-1 روز بعد از آغاز درمان شروع به كاهش و بهبود میكنند.
داروها در منزل:
- در صورتی كه داروهای دیگری به طور دائم برای سایر بیماریها مصرف میكنید (مثلاً داروهای قلبی یا رقیق كننده خون) حتماً به پزشك اطلاع دهید چون ممكن است با آنتی بیوتیك تجویز شده ناسازگار باشد، به هیچ وجه شخصاً نحوه مصرف دارو را تغییر ندهید.
- در صورت تجویز آنتی بیوتیك دارو را دقیقاً در زمان معین مصرف كنید و حتماً دوره درمان را تا پایان كامل كنید، این زمان معمولاً 7-3 روز است ولی در مورد عفونتهای شدید كه كلیه ها را درگیر میكند 10-14 روز ادامه مییابد.
- ممكن است داروهایی برای بهبود سوزش و درد هنگام دفع ادرار برای شما تجویز شده باشد (مثل فنازوپریدین)، این داروها میتوانند به طور طبیعی باعث تغییر رنگ و رنگی شدن ادرار شوند، در این صورت نگران نباشید و مصرف دارو را ادامه دهید.
علایم هشدار و زمان مراجعه به پزشك:
- درد شدید پهلوها و كمر
- بروز یا تشدید تب و لرز یا ادامه تب پس از 2 روز از شروع درمان با آنتی بیوتیك
- تهوع و استفراغ شدید
- عدم توانایی خوردن یا نوشیدن
- بی حالی و كاهش سطح هوشیاری
- عدم بهبودی كامل پس از 2 هفته
- بروز بثورات و ضایعات پوستی مثل كهیر كه میتواند نشانه حساسیت به آنتی بیوتیك باشد.