FA | EN | AR |
if (Model != null) {

1403/06/07 09:16:20

جراحی تیروئید

جراحی تیروئید معمولا شامل برداشتن تمام یا بخشی از غده تیروئید است. به برداشتن بخشی از غده تیروئید، تیروئیدکتومی پارشیال گفته می شود. در برخی موارد، نیاز به برداشتن کل غده تیروئید می باشد، که به آن تیروئیدکتومی کامل گفته می شود. تیروئیدکتومی ساب توتال شامل برداشتن تقریباً کل غده است و تنها مقدار کمی از بافت تیروئید باقی می ماند .

 

مرور کلی

غده تیروئید غده ای پروانه ای شکل است که در جلوی گردن، زیر حنجره قرار دارد. از دو لوب در دو طرف نای تشکیل شده است که توسط یک نوار نازک به هم متصل شده اند. تیروئید هورمون هایی تولید می کند که برای سوخت و ساز و عملکرد صحیح بدن ضروری هستند. بیماری این غده می تواند منجر به مشکلات فیزیولوژیکی مختلفی شود.

جراحی تیروئید

چه کسانی کاندید جراحی می باشند؟

جراحی تیروئید معمولا برای بیماری های تیروئید مانند ندول ها، کیست ها، تولید بیش از حد هورمونها، تومورها ی سرطانی و غیرسرطانی و گواتر یا تورم تیروئید که می تواند بلع یا تنفس را دشوار کند، توصیه می شود. برای شناسایی سرطان، پزشک ممکن است نمونه برداری با سوزن انجام دهد که در آن نمونه ای از بافت تیروئید با کمک یک سوزن نازک گرفته شده و در آزمایشگاه آنالیز می شود.

 

جراحی

جراحی تیروئید تحت بیهوشی عمومی انجام می شود. جراح یک برش افقی 7 تا 10 سانتیمتری در پایین گردن ایجاد می کند. یک لوب تیروئید یا کل غده از طریق این برش برداشته می شود. سرطان تیروئید معمولا با برداشتن کامل غده، درمان می شود. سرطانهای کم تهاجمی تر را می توان با برداشتن یکی از لوبها، نوار اتصال دهنده دو لوب و بخشی از لوب مقابل درمان کرد. غدد پاراتیروئیدی که کلسیم را تنظیم می کنند و همچنین عصب حنجره ای ، تا آنجا که ممکن است، حفظ می شوند . پس از برداشتن بافت، یک لوله کوچک(کاتتر) در محل قرار داده می شود تا خون و مایعات انباشته شده را تخلیه کند. سپس برش ها با بخیه بسته می شوند.

 

مراقبت های بعد از عمل

پس از جراحی، شما را به ریکاوری برده و تحت نظر قرار خواهید گرفت. یک لوله نازک در محل جراحی دارید تا اجازه تخلیه و جلوگیری از تجمع مایع را بدهد. پزشکتان دارو جهت کمک به کاهش درد و ناراحتی تجویز می کند. شما یک روز پس از جراحی رژیم غذایی مایع را شروع می کنید و در صورت تحمل به سمت غذاهای جامد پیش می روید. بخیه ها معمولا 10-7 روز پس از جراحی برداشته می شوند. قبل از ترک بیمارستان، نحوه مراقبت از محل جراحی به شما آموزش داده می شود.

بیمارانی که کل غده تیروئید خود را برداشته اند، مادام العمر به داروهای جایگزین تیروئید نیاز دارند و گاهی اوقات پس از خروج یک لوب نیز نیاز به مصرف دارو می باشد.

 

خطرات و عوارض

مانند تمام روش های جراحی، جراحی تیروئید ممکن است با خطرات و عوارض همراه باشد این خطرات عبارت است از:

  • خون ریزی
  • عفونت
  • آسیب به غدد پاراتیروئید
  • آسیب به اعصاب که میتواند منجر به مشکلات گفتاری و بلع شود.

جراحی تیروئید برای برداشتن تمام یا بخشی از غده تیروئید به عنوان بخشی از درمان بیماری های تیروئید و یا سرطان تیروئید انجام می شود. بسته به نوع جراحی انجام شده ممکن است به مصرف دارو بصورت مادام العمر نیاز باشد.