1403/05/27 11:48:40
پروتز سینه
سینه یا پستان چیست؟
سینه به انگلیسی breast در بخش جلویی قفسه سینه و جلوی ماهیچه سینهای قرار دارد؛ و بخشی از آناتومی جنسی زنان و مردان هستند. در زنان، پستانها ۲ کاربرد دارند، شیردهی و تحریک جنسی. این قسمت از بدن در مردان هیچ عملکردی ندارد.
پستان زنان، از بافت مخصوصی ساختهشده است که وظیفه تولید شیر (بافت گراندولار) را دارد. در پستان زنان مقدار زیادی بافت چربی هم وجود دارد. میزان بافت چربی، حجم آن را در زنان تعیین میکند. این بافت چربی از استخوان ترقوه تا زیر بغل و تا وسط قفسه سینه کشیده شده است. با افزایش سن خانمها، بهخصوص در زمان یائسگی، بافت چربی در پستان بیشتر میشود.
سینه از چه بافت هایی تشکیل شده است؟
چند نوع بافت درون پستان خانمها وجود دارد. درون پستان، بافت ماهیچهای وجود ندارد. بلکه یک ماهیچه به نام ماهیچه سینهای در زیر پستان و بین دندهها و پستان وجود دارد. این ماهیچه بخشی از پستان، محسوب نمیشود. بافتهای مختلف در پستان عبارتند از:
- بافت گراندولار: که لوبول هم نامیده میشود. این بخش، شیر تولید میکند.
- بافت چربی: این بافت اندازه طبیعی سینه زنان و مردان یا انواع فرم سینه زنان را تعیین میکند.
- بافت همبند یا فیبروز: این بافت چربی و بافت گراندولار پستان را در کنار هم نگه میدارد.
چه چیزی شکل سینه ها را تغییر می دهد؟
شکل سینهها منحصربه فرد است. برخی موارد در تعیین شکل آن موثرند. در این میان بیشترین تاثیر را ژنتیک دارد. فاکتورهای ژنتیکی بر تراکم، شکل، اندازه، بافت و دیگر ویژگیهای سینه تاثیر میگذارد. دیگر فاکتورهای موثر بر شکل پستانها عبارتند از:
- وزن: چربی قسمت بزرگی از بافت و تراکم پستان را تشکیل میدهد. ازاینرو با افزایش یا کاهش وزن، اندازه و تراکم آن میتواند تغییر کند.
- ورزش: اگر ماهیچههای زیر سینه تقویت شوند، درنهایت پستانها سفتتر و خوشحالت تر خواهد بود.
- سن: با افزایش سن، سینهها افتادهتر میشوند. چون بافت سینه همبستگی قبل را ندارد.
- بارداری و شیردهی: هورمونها در دوران بارداری و شیردهی، پستانها را متورم میکنند. علاوه بر این توزیع چربی و بافت پستانی در این دوران تغییر میکند.
پروتز سینه چیست؟
پروتز سینه، ایمپلنت سینه یا Augmentation Mammoplasty یکی از پرطرفدارترین عملهای جراحی زیبایی در جهان است. ایمپلنت سینه با هدف تصحیح شکل سینه و بزرگتر کردن سینه انجام میشود. عمل پروتز سینه، یکی از انواع ماموپلاستی است.
در عمل پروتز سینه، ایمپلنتهایی در زیر بافت سینه یا ماهیچه سینه قرار دادهمیشود. آناتومی سینه را اگر بشناسید، جای گیری این پروتزها و ایمپلنتها برای شما واضحترخواهد بود. برای برخی خانمها، پروتز سینه راهی برای افزایش اعتماد به نفس است. برخی زنان معمولا بعد از شیردهی یا کاهش وزن، دچار کاهش حجم سینه یا عدم تقارن در شکل سینهها میشوند. حتی ممکن است به هر دلیلی از اندازه و شکل سینه خود راضی نباشند. اما در برخی موارد هم، پروتز سینه جزئی از فرایند بازسازی سینه است. برای مثال زمانی که برای درمان سرطان سینه، به اجبار یک یا هر دو سینه تخلیه میشود.
در عمل پروتز سینه، ایمپلنتهایی در زیر بافت سینه یا ماهیچه سینه قرار داده میشود تا سایز یا فرم سینه اصلاح یا سینه بازسازی شود.
ایمپلنت سینه چیست؟
ایمپلنتهای سینه به پروتزهای پزشکی گفته میشود که برای بزرگتر کردن سینه، ترمیم بافت آن یا تولید فرم فیزیکی سینه، درون سینه قرار دادهمیشود. ایمپلنتها انواع، جنس و شکلهای متفاوتی دارند.
انواع مدل پروتز سینه از نظر جنس و مواد تشکیل دهنده ایمپلنت
در حال حاضر در سراسر دنیا، برای پروتز سینه از سه نوع ایمپلنت استفاده میشود:
- پروتز سینه سیلیکونی
- پروتز سینه آب نمکی
- پروتزهای سینه ثابت یا gummy bear.
در هر دو مدل پروتز سیلیکونی و آب نمکی، ایمپلنت سینه دارای دیوارهی خارجی سیلیکونی است. همچنین تفاوت در مادهی پرکننده است.
۱. پروتز سینه آب نمکی
انواع پروتز سینه آب نمکی با آبنمک استریلشده پر میشوند. این ایمپلنتها میتوانند از قبل در اندازه دلخواه پر شدهباشند. یا اینکه در حین جراحی پر شوند. به این صورت که ابتدا به صورت خالی در جای مناسب قرار دادهمیشوند و سپس با آب نمک استریلشده پر میشوند. به این صورت، جراح میتواند میزان پر شدن ایمپلنت را در حین عمل تنظیمکند.
ایمپلنتهای آب نمکی یا سالین گرد و سفتتر از ایمپلنتهای سیلیکونی هستند. این پروتز سینه برای خانمهای ۱۸ ساله و بالاتر مناسب هستند. اما چرا بالای ۱۸ سال؟ چون ۱۸ سال سن قانونی برای انجام عملهای جراحی زیبایی است.
نوع دیگری از ایمپلنتهای سالین یا آبنمکی هم وجود دارد که در داخل آن یک ساختار وجود دارد که به آن بافت نرم و منعطفتری میدهد. این ساختار این اجازه را به ایمپلنت میدهد که بهتر از پروتزهای آب نمکی معمولی، شکل خود را حفظ کنند. این پروتزها از سال ۲۰۱۵ در جراحی پروتز سینه استفاده میشوند.
۲. پروتز سینه سیلیکونی
یکی از انواع پروتز سینه، پروتز سینه سیلیکونی است. این نوع از ایمپلنتها با ژل سیلیکون پر میشوند، که مادهای نرم و الاستیک با بافتی شبیه به چربی انسانی است. ایمپلنتهای سیلیکونی، یک جدارهی سیلیکونی دارند که با ژل سیلیکون پر شدهاست. پروتزهای سیلیکونی در شکلهای مختلف با درجههای سفتی مختلف موجود هستند. همهی ایمپلنتهای سیلیکونی از قبل با ژل پر شدهاند و نسبت به پروتز آب نمکی نیاز به برش بزرگتری دارند. اگر از پروتز سیلیکونی استفاده کنید، حس طبیعیتر و نرمتر و سبکتری خواهیدداشت.
سن مناسب برای استفاده از پروتزهای سیلیکونی ۲۲ سال و بالاتر است. هر ۲ یا ۳ سال باید توسط پزشک معاینه شوید و برای بررسی پارگیهای احتمالی، MRI انجام شود.
۳. پروتز سینه ثابت یا Gummy Bear
این نوع پروتز هم در واقع با ژل سیلیکون پر شدهاست. اما تفاوت در اینجاست که این پروتزها حتی در صورت پارهشدن هم، شکل خود را از دست نمیدهند و پروتز دائمی سینه است. تراکم سیلیکون در پروتزهای ثابت بالاتر است و به همین دلیل سفتتر از پروتزهای سیلیکونی هستند.
پروتز سینه ثابت شکل و اندازههای مختلفی دارند و عموما در قسمت پایین، برجستگی بیشتری دارند. به سمت بالا نازکتر میشوند، تا فرم بهتر و طبیعیتری را به سینه بدهند.
برای قرار دادن پروتز ثابت، نیاز به برش بزرگتری هست. اگر پروتز ثابت بعدا بچرخد، منجر به یه شکل غیرطبیعی در سینه میشود. بهطوری که برای اصلاح آن، لازم است مجددا عمل جراحی انجام شود.
انواع پروتز سینه از نظر شکل
دو شکل پایهای در پروتز سینه داریم:
گرد و اشکی
آناتومیک
هر یک از این شکلها در اندازهها و برجستگیهای مختلف وجود دارند. انتخاب شکل پروتز سینه و بزرگی آن به عوامل مختلفی مثل سلیقه فرد و محل ترجیحی برای برش، بستگی دارد. آناتومی فرد، مثل شکل بدن، پهنای جناغ، حد فاصل دیواره قفسه سینه و بافت سینه موجود هم بر انتخاب شکل پروتز سینه تاثیر میگذارد.
۱. پروتز سینه گرد
ایمپلنت سینه گرد، رایجترین شکل پروتز سینه است. شکل قدیمی و اولیه پروتز سینه، که هنوز هم محبوبیت زیادی دارد. و عموما جذابترین و مطلوبترین نتیجه را برای فرد فراهم میکند. بعد از عمل، سینه فرمی گرد و برجسته خواهدداشت، که در قسمت بالا برجستگی و پری بیشتری دارد. پروتز گرد عموما قیمت پایینتری نسبت به پروتز اشکی دارد.
۲. پروتز سینه اشکی (قطره اشکی یا آناتومیکال)
پروتز اشکی بیشتر برای کسانی مناسب است که طبیعیترین نتیجه را میخواهند. در پروتز اشکی، قسمت پایین ایمپلنت برجستگی بیشتری دارد و بالای آن باریکتر است. همانطور که از اسم آن مشخص است، فرمی شبیه به قطره به سینه میدهد.
خانمهایی که میخواهند فرم سینهشان طبیعیتر باشد، عموما پروتز اشکی را انتخاب میکنند. البته میزان پر بودن و حجم سینه در این نوع، کمتر از فرم گرد نیست.
عمل پروتز سینه برای چه کسانی مناسب است؟
یکی از اصلیترین سوالهایی که ذهن شما را درگیر میکند، این مسئله است که اصلا چه کسانی بهتر است که پروتز سینه را انجام دهند یا چه کسانی میتوانند این عمل جراحی زیبایی را انجام دهند. به خاطر داشتهباشید که این جراحی یک جراحی زیبایی است و برای انجام آن ضرورتی وجود ندارد. اما چه کسانی در شرایطی هستند که انجام دادن جراحی پروتز سینه برای آنها بهتر است؟
- کسانی که سینههای آنها خیلی کوچک باشد و این بر روی اعتماد به نفس آنها تاثیر بگذارد میتوانند از این عمل جراحی برای افزایش اعتماد به نفس و زیبایی خود استفاده کنند. اما مسئله این است که قبل از انجام این جراحی فرد باید به دکتر روانشناس و یا روانپزشک مراجعه کند تا برای انجام این جراحی از نظر روانی سالم و در شرایط مناسب باشد.
- افرادی که مدل هستند و یا زیبایی ظاهری آنها در شغل و وجههی اجتماعی آنها موثر است میتوانند با کمک این روش به آیندهی شغلی خود کمک بیشتری کنند. بسیاری از سلبریتیها از این جراحی استفاده میکنند.
- افرادی که سینههای نامتقارن دارند و این بر روی زندگی آنها و اعتماد به نفس افراد تاثیرات منفی گذاشتهاست.
جراحی پروتز سینه برای چه کسانی مناسب نیست؟
- این جراحی برای خیلی از افراد مناسب نیست و همه نمیتوانند از این جراحی استفاده کنند. در ادامه به معرفی گروههای پرخطر برای انجام پروتز سینه پرداختهایم:
- اگر در شرایط جسمی خوبی نباشید، کاندید مناسبی برای انجام این جراحی نیستید. مثلا اگر سرطان فعال داشته باشید و یا عفونت فعالی در بدن شما وجود داشتهباشد.
- اگر مصرف سیگار، الکل و مواد مخدر در شما زیاد باشد، برای انجام این جراحی مناسب نیستید.
- کسانی که تصویر خوبی از خود ندارند و از نظر روانی مشکلات جدی دارند، ابتدا باید برای مشکلات روانی خود اقدام کنند و سپس برای تغییر ظاهر خود جراحی انجام دهند.
- اگر کس دیگری از شما میخواهد که این جراحی را انجام دهید، مورد مناسبی برای جراحی نیستید. تنها کسانی جراحیهای زیبایی موفقی خواهند داشت و از نتیجهی عمل راضی خواهند بود که خودشان بخواهند این تغییرات را در بدن خود انجام دهند.
- اگر نمیتوانید بعد از انجام جراحی مراقبتهای جراحی را انجام دهید و به خوبی استراحت کنید، مورد مناسبی برای این جراحی نیستید.
- سن شما باید بالای ۱۸ و در مواردی بالای ۲۲ باشد.
- اگر باردار هستید و یا شیر میدهید، نمیتوانید این جراحی را انجام دهید.
- در صورتیکه ماموگرافیهای شما مشکوک باشد و یا سرطان سینه داشتهباشید نمیتوانید این جراحی را انجام دهید.
- برخی از بیماریهای زمینهای به شما اجازهی انجام جراحی را نمیدهند. بنابراین قبل از انجام جراحی باید بررسیهای لازم در شما انجام گیرند.