
1401/08/09 11:13:13
ديابت بارداري
به خانمهاي باردار مبتلا به ديابت توصيه ميشود:
1- حتماً غذا را در حجم كم و به دفعات بيشتر (5 وعده در روز) ميل كنند.
2- در هيچ وعدهاي بيش از حد غذا نخورند.
3- در برنامه غذايي خود از همه گروههاي غذايي به شكل متنوع و متعادل استفاده كنند.
4- مصرف غذاهاي چرب و سرخ كرده را كاهش دهند.
5- مصرف نمك را كاهش دهند.
6- روزانه مواد غذايي فيبردار مانند حبوبات، سبزي، ميوه و نان سبوسدار مانند نان سنگك كه در كاهش قند خون مؤثر است استفاده كنيد.
7- مصرف قندهاي ساده (مانند قند، شكر، تنقلات شيرين و ميوههاي شيرين) را كاهش دهند.
8- مواد غذايي با نمايه گليسمي پايين (نان بربري، نان تافتون، سنگك، چغندر، لپه، عدسي، لوبيا قرمز، لوبيا چيتي و ماش) را جايگزين مواد غذايي با نمايه گليسمي بالا (لواش ماشيني، باقلا بدون پوست، هويج، سيب زميني و پوره سيب زميني) نمايند.
* در خانمهاي باردار مبتلا به ديابت بارداري با BMI>26 در طول بارداري وزنگيري تا حدود 9 كيلوگرم داشته باشند.
علاوه بر توصيههاي فوق، بر رعايت نكات ذيل تأكيد شود:
* از مصرف ميان وعدههاي متعدد خودداري كنند.
* بعد از وعدههاي غذايي كمي پيادهروي داشته باشند.
* كنترل قند خون را به طور مرتب و طبق نظر متخصص انجام دهند.
*مصرف به موقع داروهاي تجويز شده توسط پزشك