1401/08/09 11:13:13
دیابت بارداری
به خانم های باردار مبتلا به دیابت توصیه میشود:
1- حتماً غذا را در حجم كم و به دفعات بیشتر (5 وعده در روز) میل كنند.
2- در هیچ وعده ای بیش از حد غذا نخورند.
3- در برنامه غذایی خود از همه گروه های غذایی به شكل متنوع و متعادل استفاده كنند.
4- مصرف غذاهای چرب و سرخ كرده را كاهش دهند.
5- مصرف نمك را كاهش دهند.
6- روزانه مواد غذایی فیبردار مانند حبوبات، سبزی، میوه و نان سبوسدار مانند نان سنگك كه در كاهش قند خون مؤثر است استفاده كنید.
7- مصرف قندهای ساده (مانند قند، شكر، تنقلات شیرین و میوه های شیرین) را كاهش دهند.
8- مواد غذایی با نمایه گلیسمی پایین (نان بربری، نان تافتون، سنگك، چغندر، لپه، عدسی، لوبیا قرمز، لوبیا چیتی و ماش) را جایگزین مواد غذایی با نمایه گلیسمی بالا (لواش ماشینی، باقلا بدون پوست، هویج، سیب زمینی و پوره سیب زمینی) نمایند.
* در خانم های باردار مبتلا به دیابت بارداری با BMI>26 در طول بارداری وزن گیری تا حدود 9 كیلوگرم داشته باشند.
علاوه بر توصیه های فوق، بر رعایت نكات ذیل تأكید شود:
* از مصرف میان وعده های متعدد خودداری كنند.
* بعد از وعده های غذایی كمی پیاده روی داشته باشند.
* كنترل قند خون را به طور مرتب و طبق نظر متخصص انجام دهند.
*مصرف به موقع داروهای تجویز شده توسط پزشك